Virtų bulvių cepelinai su mėsa, 560 g. Šaldyti.
4 vnt. / 600 g.
4 vnt. / 600 g.
5,00 €
Paslaugos teikiamos Vilniaus mieste
Nors cepelinus drąsiai galima vadinti kultiniu lietuvišku patiekalu, gana retai juos gaminame namuose. Juo paruošti užima nemažai laiko: bulvių skutimas, virimas, tarkavimas, mėsos ruošimas. Sutikime, kad tam laiko tikrai turi ne kiekvienas, net jei kalbame apie savaitgalius. Vis dėlto, cepelinai su mėsa dažnam primena prieskoniais kvepiančią močiutės virtuvę arba jaukius pietus pas mamą.
Šis kiekvieno lietuvio mėgstamas patiekalas turi dvi barikadų puses: tuos, kuriems labiau patinka virtų bulvių cepelinai ir tuos, kurie mėgaujasi tarkuotų bulvių cepelinais. Virtų bulvių cepelinai su mėsa pasižymi švelnesniu, labiau subalansuotu skoniu, todėl juos pasigardžiuodami valgo ir vaikai.
Tačiau čia teisingos pusės nėra: rinkitės tuos, kurie jums asmeniškai yra skanesni. Jei neturite pusdienio cepelinų gamybai, pirkite šaldytus cepelinus. Juos renkantis svarbiausias dalykas yra atkreipti dėmesį į sudėtį: ji turi būti paprasta ir aiški, lyg gamintumėte namie. Daug mėsos ir kokybiškas tarkis bus garantas, kad mėgausitės natūraliais, tradicinius pietus primenančiais cepelinais.
Ar norite pasigaminti šį bulvių patiekalą namuose ir interneto platybėse jau bandėte ieškoti „cepelinai su mėsa receptas“? Patekote kaip tik ten, kur reikia!
Pirmiausia pasigaminkite bulvių masę. Jai reikės:
Mėsos įdarui reikia:
Jei bulvės šviežios, virkite jas su lupena ir palikite per naktį, kad skystis nugaruotų ir bulvės būtų visiškai sausos, o ryte jas nulupkite. Kitu atveju iš karto nulupkite bulves, jas išvirkite, palikite nudžiūti. Paskui jas sutarkuokite arba sumalkite su mėsmale, įdėkite krakmolą, įmuškite kiaušinį, pagardinkite druska.
Mėsą geriau ruošti iš vakaro, kad ji spėtų pasimarinuoti. Pasirinktą maltą mėsą pabarstykite mėgiamais prieskoniai, įtarkuokite svogūną.
Iš bulvių masės suplokite paplotėlį, ant jo šaukštu dėkite mėsą, tuomet formuokite cepeliną, jį apvoliokite krakmole ir dėkite ant medinės lentelės.
Cepelinai turi būti verdami pasūdytame vandenyje, apie 25 minutes. Patiekite su grietinės ir spirgučių padažu.
Jums tikrai nebūtina perskaityti dešimties receptų ir kelias valandas lipdyti cepelinus jei norite jais pasimėgauti. Pristatome aukščiausios kokybės ir skonio virtų bulvių cepelinus su mėsa bei kitus gardžius šaldytus patiekalus tiesiai į namus. Pateikite užsakymą ir tą pačią arba kitą darbo dieną mėgaukitės sočia vakariene su šeima ar draugais.
Pirkti internetu apsimoka, nes tai galite padaryti niekur neišeidami iš namų, be to, tokių paruoštukų ypač patogu turėti tada, kai sunku apsispręsti, kas šiandien pietums arba vakarienei. Skanūs, it namie ruošti cepelinai tikrai maloniai nustebins jus ir jūsų šeimyną.
Bulvių masė 75% (virtos bulvės, bulvių krakmolas, KVIETINIAI miltai, KIAUŠINIAI, joduota druska);
Įdaras 25% (malta kiaulienos mėsa (90%), svogūnai, morkos, prieskoniai, joduota druska).
Energinė vertė – 138,76 Kcal
Riebalai – 2,08g.
Sočiosios riebalų rūgštys – 0,76g.
Angliavandeniai – 22,24g.
iš jų cukrų – 0,47g.
Baltymai – 7,77g.
Druska – 0,42g.
Skaidulinių medžiagų – 1,49g.
Didelį puodą apie 2/3 pripildyti vandens ir užvirinti. Įberti druską ir supilti 2-3 arbatinius šaukštelius bulvių krakmolo ištirpinto nedideliame kiekyje šalto vandens. Kai vanduo vėl pradės virti, sudėti ŠALDYTUS cepelinus. Atsargiai lengvai pasukinėjant puodą užvirinti, kol jie iškils į paviršių. Sumažinti ugnį ir virti 30-40 minučių.
-18°C
Polietilenas/Popierius
UAB „Rojaus obuoliai“, Lietuva.
Parašykite komentarą