0

No products in the cart.

Virtų bulvių cepelinai su mėsa, 560 g. Šaldyti.

4 vnt. / 600 g.

5,00 

forKids-icon

Paslaugos teikiamos Vilniaus mieste

Aprašymas

Virtų bulvių cepelinai su mėsa

Nors cepelinus drąsiai galima vadinti kultiniu lietuvišku patiekalu, gana retai juos gaminame namuose. Juo paruošti užima nemažai laiko: bulvių skutimas, virimas, tarkavimas, mėsos ruošimas. Sutikime, kad tam laiko tikrai turi ne kiekvienas, net jei kalbame apie savaitgalius. Vis dėlto, cepelinai su mėsa dažnam primena prieskoniais kvepiančią močiutės virtuvę arba jaukius pietus pas mamą. 

Cepelinai su mėsa, kaip išsirinkti?

Šis kiekvieno lietuvio mėgstamas patiekalas turi dvi barikadų puses: tuos, kuriems labiau patinka virtų bulvių cepelinai ir tuos, kurie mėgaujasi tarkuotų bulvių cepelinais. Virtų bulvių cepelinai su mėsa pasižymi švelnesniu, labiau subalansuotu skoniu, todėl juos pasigardžiuodami valgo ir vaikai. 

Tačiau čia teisingos pusės nėra: rinkitės tuos, kurie jums asmeniškai yra skanesni. Jei neturite pusdienio cepelinų gamybai, pirkite šaldytus cepelinus. Juos renkantis svarbiausias dalykas yra atkreipti dėmesį į sudėtį: ji turi būti paprasta ir aiški, lyg gamintumėte namie. Daug mėsos ir kokybiškas tarkis bus garantas, kad mėgausitės natūraliais, tradicinius pietus primenančiais cepelinais.

Cepelinai su mėsa – receptas

Ar norite pasigaminti šį bulvių patiekalą namuose ir interneto platybėse jau bandėte ieškoti „cepelinai su mėsa receptas“? Patekote kaip tik ten, kur reikia!

Pirmiausia pasigaminkite bulvių masę. Jai reikės:

  • 7- 8 bulvių
  • 1 kiaušinio
  • ~4 šaukštų krakmolo
  • druskos

Mėsos įdarui reikia:

  • 300 gramų pasirinktos maltos mėsos
  • Smulkiai pjaustyto svogūno
  • Pipirų bei kitų mėgstamų prieskonių
  • Žiupsnelio druskos

Jei bulvės šviežios, virkite jas su lupena ir palikite per naktį, kad skystis nugaruotų ir bulvės būtų visiškai sausos, o ryte jas nulupkite. Kitu atveju iš karto nulupkite bulves, jas išvirkite, palikite nudžiūti. Paskui jas sutarkuokite arba sumalkite su mėsmale, įdėkite krakmolą, įmuškite kiaušinį, pagardinkite druska.

Mėsą geriau ruošti iš vakaro, kad ji spėtų pasimarinuoti. Pasirinktą maltą mėsą pabarstykite mėgiamais prieskoniai, įtarkuokite svogūną.

Iš bulvių masės suplokite paplotėlį, ant jo šaukštu dėkite mėsą, tuomet formuokite cepeliną, jį apvoliokite krakmole ir dėkite ant medinės lentelės.

Cepelinai turi būti verdami pasūdytame vandenyje, apie 25 minutes. Patiekite su grietinės ir spirgučių padažu.

Virtų bulvių cepelinai su mėsa internetu

Jums tikrai nebūtina perskaityti dešimties receptų ir kelias valandas lipdyti cepelinus jei norite jais pasimėgauti. Pristatome aukščiausios kokybės ir skonio virtų bulvių cepelinus su mėsa bei kitus gardžius šaldytus patiekalus tiesiai į namus. Pateikite užsakymą ir tą pačią arba kitą darbo dieną mėgaukitės sočia vakariene su šeima ar draugais.

Pirkti internetu apsimoka, nes tai galite padaryti niekur neišeidami iš namų, be to, tokių paruoštukų ypač patogu turėti tada, kai sunku apsispręsti, kas šiandien pietums arba vakarienei. Skanūs, it namie ruošti cepelinai tikrai maloniai nustebins jus ir jūsų šeimyną.

Sudedamosios dalys:

Bulvių masė 75% (virtos bulvės, bulvių krakmolas, KVIETINIAI miltai, KIAUŠINIAI, joduota druska);
Įdaras 25% (malta kiaulienos mėsa (90%), svogūnai, morkos, prieskoniai, joduota druska).

Maistinė vertė (100 g/ml )

Energinė vertė – 138,76 Kcal
Riebalai – 2,08g.
Sočiosios riebalų rūgštys – 0,76g.
Angliavandeniai – 22,24g.
iš jų cukrų – 0,47g.
Baltymai – 7,77g.
Druska – 0,42g.
Skaidulinių medžiagų – 1,49g.

Paruošimas

Didelį puodą apie 2/3 pripildyti vandens ir užvirinti. Įberti druską ir supilti 2-3 arbatinius šaukštelius bulvių krakmolo ištirpinto nedideliame kiekyje šalto vandens. Kai vanduo vėl pradės virti, sudėti ŠALDYTUS cepelinus. Atsargiai lengvai pasukinėjant puodą užvirinti, kol jie iškils į paviršių. Sumažinti ugnį ir virti 30-40 minučių.

Laikymo salygos

-18°C

Pakuotė

Polietilenas/Popierius

Gamintojas

UAB „Rojaus obuoliai“, Lietuva.

AprašymasSudedamoji dalisMaistinė vertėPapildoma informacijaGamintojas

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *